Дете пострада тежко от люлка в училищен двор в началното училище в Годеч. 7-годишната Ивана е със счупен крак на няколко места след инцидента. По време на междучасие част от първокласниците  от училище „Асен Златаров” в Годеч излизат в училищния двор.

Заедно с тях е една от преподавателките. Част от децата се качват на люлка. До съоръжението стои 7-годишната Ивана. Никой не вижда какво точно става, но след падане детето чупи единия си крак, съобщава bTV.

Ивана претърпява операция. Сложени са ѝ 3 ипмпланта на стойност 1800 лева. Сума, с която майка ѝ  не разполага, тъй като гледа сама четирите си деца. Парите за  операцията са събрани от дарения.

Люлката е дарение на училището. Монтирана е през 2014 г. От  ръководството уверяват, че досега не е имало сигнали, че е опасна. След инцидента е демонтирана, по думите на директора – като превантивна мярка. 

В училищния двор има монтирана камера, в деня на инцидента обаче от фирмата правили профилактика и запис от инцидента няма. Учителката, която е била на смяна е в болничен. Имала два прекарани инфаркта, след случая ѝ става лошо. Посещава бърза помощ. Оттогава не е идвала на работа. 

Като ученичка майката на Ивана също претърпява инцидент в училище и губи окото си. Казва,  че иска само справедливост за детето си. От общината предлагат на майката да подаде заявление ѝ да и бъдат отпуснати средства.

На малката Иванa ѝ предстои още една операция за сваляне на имплантите. В момента детето е на домашно лечение. С него ще работи и психолог.