Момиче на 12 години от Рейнхам, щата Масачузетс в САЩ, е тежко ранено, след като е било ударено от колата на баща си, информират световните издания.

Както съобщава полицията, в момента на инцидента момичето си е правело слънчеви бани на алеята в близост до дома си. Степента на увреждане на вътрешните органи на момичето не е точно известна, но се очаква детето да оцелее след инцидента с автомобила.

Момичето, чието име засега не се съобщава, си е почивала на слънце в близост до къщата си на Hall Street в неделя следобед, когато автомобилът навлязъл на алеята и очевидно бащата, който шофирал, не е бил наясно къде е детето му.

От полицията отбелязват, че колата частично е ударила момичето, но детето е получило сериозни наранявания след инцидента. Шефът на полицията Джеймс Донован е заявил, че зад кормилото се е намирал 41-годишният баща (чието име също засега не се разкрива пред обществеността) на момичето. Остава неясно дали той е карал напред или колата се е движела на заден ход.

Лекарите са оказали помощ на момичето на мястото на инцидента, преди да бъде откарана с хеликоптер в детската болница в Бостън, на 26 мили от дома й. Тя все още остава в болницата и се намира в сериозно състояние.Степента на нараняванията й все още не е разкрита, но официални лица са отбелязали, че очакват момичето да оцелее.

„Предварително разследване показва, че пострадалата си е правела слънчеви бани по алеята пред къщата си, когато 41-годишният й баща се е появил с колата си, без да знае, че детето е там“, заявиха от полицейското управление.

Следователи към полицията в Рейнхам продължават да се занимават с инцидента.

Превод и редакция: БЛИЦ