Двегодишно дете се качи в автомобила на баща си, подкара го и се вряза в заведение. Случаят е от монтанското село Мърчево.

Моментът на сблъсъка

По време на инцидента е имало много хора, седящи на масите. Колата е успяла да се спре сама, след като се е ударила в циментов стълб.

Пометеният циментов стълб

Двегодишното момче било заедно със своите родители. Те били на метри от автомобила, когато видели, че той потегля.

"Тръгнах да си взема цигари и се отбих до един мой приятел, който седеше тук за много малко и изведнъж гледам колата вече тръгна, а то детето влязло вътре и завъртяло ключа", обясни бащата Живко Методиев в сутрешния блок на Нова тв. 

"Видяхме, че колата идва оттам и народа се разбяга. Ако имаше някой по-стар човек и трудно подвижен, трудно ще стане, за да избяга", смята Теофил Валентинов, който е бил свидетел на случилото се.

Заведението в село Мърчево

"Тръгнах да отворя вратата, но тя при тръгване се заключва. Опитах се да спра, да извадя ключа, но не успях", разказва още бащата.

Около масите седели над 15 мъже и жени. Никой не е пострадал.

Детето също няма наранявания. Според бащата то дори не разбрало какво се случва.

"Не съм му показвал, но това си е дете и всичко се очаква. Вече винаги ще си изкарвам ключа от колата", допълва Методиев.

Живко Методиев - баща на 2-годишното дете

От полицията в Монтана съобщиха, че за случая няма подаден сигнал до органите на реда, затова са се самосезирали. А на бащата на детето ще бъде съставен акт.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук