Бус на фирма „Фонема“ беше отнесен от инкасо автомобил на „ВИП секюрити“ във Враца, пише BulNews. Инцидентът е станал днес на ул. „Илинден“.
Фирмената кола за климатични инсталации е завивала към склада си, който се намира в района. В този момент инкасо автомобилът, който се движел в посока Монтана, натресъл буса в задната лява час. Охранителите не са могли да овладеят и да спрат бронирания автомобил. От близо 50-метровия спирачен път става ясно, че скоростта е била доста висока. Ударът бил толкова силен, че бусът излязъл от пътя и се забил на няколко метра в преспите в дясно от шосето.

Явно инкасо колата е пълна с пари, тъй като незабавно на мястото пристигнаха два полицейски екипа. Едната патрулка спря точно до вратата на автомобила и веднага пое охраната на товара.

Никой не е пострадал при инцидента, но са нанесени материални щети по двата автомобила. Бусът на фирма „Фонема“ е със счупен заден ляв стоп, фарове и леки щети по бронята. Инкасо автомобилът е с повреди по предницата в дясната част, като е потрошена бронята, фаровете и мигачите, огънат е предният капак.

В момента районът е пълен с униформени, които охраняват парите и регулират движението по натоварения пътен участък.
Това е третият инцидент с инкасо автомобил във Врачанско за последните 10 дни.