Метеоролозите от американския телевизионен канал WCTI-TV бяха принудени да се евакуират от студиото си в Ню Берн, Северна Каролина, след като ураганът Флорънс ги връхлетя по време на живото предаване. Потребител на Туитър е уловил инфарктния момент и го разпространи в социалната мрежа.
 
„Плашещо видео как метеоролозите на WCTI най-накрая се евакуират заради покачващите се води по време на предаването, оставяйки само графиките с нивото на дъжд от Флорънс да се върти на повторение“, написа Браян Кан.
 
„В ефир метеоролозите от Ню Берн спокойно обясняваха, че една сграда е евакуирана заради засилването на бурята Флорънс, но те остават на място в ефир, за да информират обществото“, допълва той.
 
Двамата водещи съобщават, че ще напуснат студиото, но остават в близост до сградата. А за изпълнят дълга си и да дават актуална информация на хората, предаването ще продължи да се излъчва от друго студио. Едва тогава те излизат от кадър.
 
 
  Нивото на река Нойс в Ню Берн започна да се повишава заради Флорънс, съобщиха от местната метеорологична служба. На няколко места водният стълб е над нивото на преливане.
 
Реката се разляла по централните улици на Ню Берн. В града е обявена частична евакуация, а подвижният мост е затворен.

Превод и редакция: БЛИЦ