Мигранти масово се вмъкват в каросериите на камионите, без шофьорите да знаят. Повечето бежанци избират Англия и Германия. Проблемът е от няколко години и най-сериозно е изразен на Кале, Франция. Отскоро се появи на сръбско-хърватската граница, предава Нова тв.
Димитър Димитров, шофьор на камион, разказа: "Последния път ми влизаха през брезента. В моя случай случай бяха 4 души от Афганистан, при турския колега бяха трима. При двама българи със софийска фирма - в единия бяха 5 човека, в другия – двама".

"Точно на самата граница са се качили. В дясно има лента за тирове, където трябва да карат бавно. Озовават се в камиона без негово знание на водача. Сърбите съдействат на самите мигранти", добавя Димитър.

"Някои колеги тръгват да ги бият. Като правим 15-минутна пауза се възползват мигрантите. Те са много изобретателни и понеже са слабички, са пъргави като маймуни. Правят си прозорчета, носят си пластмасови шишета и ползват ги за тоалетна. Издържат при минус 22 градуса. Понякога изкарват една седмица. Веднъж ми скъсаха брезента, изкарал съм един ден в Барселона да го оправя", казва още шофьорът.

За 2017 г. сигналите за подобни случаи са 220. В 88 от случаите глобите са отменени.