След около час екип, ръководен от проф. д-р Диян Енчев ще извърши в УМБАЛСМ „Пирогов“ първата от серията тежки операции на Динко Вълев, информира flagman.bg.

БЛИЦ припомня, че в понеделник вечер "Ловецът на бежанци", както е прозвището на Вълев, претърпя инцидент, притичайки се на помощ на аварирала цистерна. Драмата бе белязана и от смъртта на известен бизнесмен и приятел на Динко, който е издъхнал в болницата.

Той е със счупени прешлени, таз, ръка и множество други наранявания. Заради тежкото му състояние нито един от лекарите в МБАЛ „Света Анна“ във Варна не се ангажирал, че може да помогне на Динко Вълев.

Препоръчано му е да потърси помощ в София. Динко е платил на хеликоптер, за да го транспортира до УМБАЛСМ „Пирогов“, където е поверен в ръцете на изключителен професионалист – проф.д-р Диян Енчев, началник на Четвърта травматологична клиника към „Пирогов“.

Малко преди да влезе в операционната тази сутрин Динко проговори за станалото:

„Истина е, пострадах много тежко, но съм в най-сигурните ръце. В „Пирогов“ съм при най-големия специалист в ортопедията – д-р Диян Енчев, който е уникален специалист. Използвам вашата медия, за да благодаря на всички приятели, познати и непознати, които ми писаха. Тяхната подкрепа ме държи!“, каза Динко.

Днес предстои операция на счупените прешлени на Динко. До голяма степен след нея ще стане ясно дали той ще може отново да се изправи на крака, разбира се след много дълго възстановяване, което го очаква в следващите месеци.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук