Двама пожарникари пострадаха при потушаването на пожара в асеновградския завод „Химик“. На единия е оказана медицинска помощ на място и вече е стабилизиран. Вторият е хоспитализиран в болницата в Асеновград. Неговото състояние е по-сериозно, но няма опасност за живота му, каза за Блиц ръководителят на противопожарния екип Димитър Бришимов.
Той смята, че подчинените му са получили „топлинен удар“ заради голямата топлина, излъчвана от горящия с полиетиленови отпадъци склад.
Пожарът вече е локализиран, но огнището ще тлее поне още два дни. В склада е имало около 200 тона. Складът се запали около 14 ч. днес, като пламъците са тръгнали от запалени сухи треви в района на завода. На местопроизшествието са изпратени 6 противопожарни автомобила, мобилизирани са също екипи от асеновградското поделение и спасители от Гражданска защита. Пряка опасност за отравяне на въздуха над Пловдив няма, тъй като няма вятър, заяви началник отдел „Екология“ в общината Христо Минков. Това е втори пожар в завод „Химик“. Предприятието горя преди години, като пожарът тогава отново започна от запалени стърнища, припомни Димитър Бришимов. Информацията е на кореспондента на БЛИЦ в Пловдив. /БЛИЦ