Социални работници опитват да влязат в дома на майката, чийто деца бяха приети недохранени и с множество наранявания по спешност в болница в Пловдив, предаде Нова тв.

Целта е да се разбере повече при какви условия са живеели 3-годишните близнаци. Продължават и разпитите на свидетели. Проверяващите търсят и личния лекар на децата. Майката беше арестувана, но отрича основното подозрение за домашно насилие. Самата тя е завела децата в лечебното заведение, като е установено, че е била пияна. Смята се, че баща им работи в чужбина. Двете деца все още се намират в болница. Директорът на полицията в Пловдив заяви пред Нова тв, че до момента няма заключение за домашно насилие.

Паднал е гипсов предмет, монтиран на стената. Той е предизвикал травмите и по двете деца, заяви комисарят. Майката отрича да е проявявала насилие над децата, а тя е освободена след 24-часовото си задържане в полицията.

Тепърва ще се установява защо децата са недохранени и изглеждат в това състояние. Тепърва предстоят разговори с майката и бащата. Ще бъде предприета мярка за закрила на децата, като те ще бъдат настанени в приемно семейство.