Майката на  3-годишните близнаци от Пловдив отрича да е малтретирала децата си.  Припомняме, че двете дечица бяха приети в пловдивската болница. Момченцето е прието по спешност със спукан череп и хематом.
И двете деца са били със синини и недохранени, тежали са едва по 9 кг. Лекарите са били шокирани от вида им и са повикали полиция.

По данни на майката, момченцето се е намирало в детско креватче, когато върху главата му е паднал гипсов орнамент.

„Трудно съм ги гледала, от нищо не са били лишени”, каза 38-годишната Иванка Стефанова пред bTV. На въпрос защо близнаците са недохранени, тя отговори: „Защото съм беден човек”. Без необходими документи не ми се оказва помощ, допълни майката.

Има данни, че майката е употребила алкохол.

По данни на лекарите майката е била във видимо неадекватно състояние, когато е завела близнаците в болница.

Бащата е в чужбина, работи в Германия.

Назначена е експертиза, която ще установи как са отглеждани близнаците.

Съседи разказаха, че не са виждали децата в блока. Виждали са как жената разхожда всеки ден куче, но не и близнаците. „Сега се ужасяваме, че те са живели горе”, каза Лиляна Димитрова, която живее в блока.

Когато Иванка е живеела със съпруга си, съседи често чували викове и скандали. От полицията потвърдиха, че са се отзовавали на повиквания.

Под ръководството на Районна прокуратура – Пловдив продължават активните процесуално-следствени действия. Разпитват се свидетели по делото.