Шефът на Tesla, американският предприемач Илон Мъск, е разказал подробности за произшествието в Тексас с безпилотен автомобил Tesla, при който загинаха двама души, съобщават световните издания.

Милиардерът е заявил, че получените до момента данни показват, че автопилотът не е бил активиран, както и не е била закупена пълната функция за автономно шофиране за този електромобил.

Той е отбелязал, че електрическата кола се е движела по улица, на която няма специални маркировки, необходими за функционирането на автопилота.

Припомняме, че на 17 април електрическият автомобил Tesla не се е вписал в завой в Тексас и се е блъснал в дърво с висока скорост. Двама души са загинали при катастрофата.

Спешните служби са прекарали повече от 4 часа и са използвали над 120 хиляди литра вода за потушаване на пожара, избухнал след инцидента.

Според световните издания, Илон Мъск вече е загубил 5 млрд. долара заради новината за произшествието с участието на Tesla. Предприемачът се нарежда на трето място в класацията на най-богатите хора в света. Състоянието му се оценява на 174,6 милиарда долара.

Превод и редакция: БЛИЦ