Берач на череши в Бобошевско падна от високо дърво и спука прешлен на гръбначния стълб. По спешност е транспортиран в столична клиника, уточнява struma.bg.

Инцидентът се е случил в черешарник в село Блажиево. 47-годишният Иван Драгие берял череши като сезонен работник, за да изкара някой лев за семейството си. 

В четвъртък около 18,30 часа се качил да набере още една кофа и да напълни поредната касетка, стъпил на тънък клон, който се счупил, и полетял от 3-4 м височина. От падането е счупил прешлен, линейка на Спешен център – Дупница се изкатерила чак до черешовите масиви да вземе пострадалия. 

След преглед на скенер е установено счупването, има опасност мъжът да остане неподвижен. По спешност той е транспортиран в неврохирургията в „Пирогов“.

Спешен център – Бобошево е по-близо до мястото на инцидента, но здравното заведение работи от 8,00 до 16,00 часа. След този час се търси лекарска помощ от Спешен център – Дупница.

Лекари коментираха, че в периода на бране на череши ежедневно идват пациенти със счупени крайници. 

Преди няколко дни през ортопедичния кабинет са преминали 40 пациенти с травми на крайниците от падане от дървета или боравене с режещи инструменти.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!