Спасители от Планинска спасителна група-Благоевград предприеха акция по спасяването на 17-годишен младеж. Момчето се е изкачило с група на 900 метра над Рилския манастир, където му прилошало заради високо кръвно налягане.

27 млади белгийски туристи тръгнали на преход от Рилския манастир за Седемте рилски езера. Тогава 17-годишният младеж получил хипертонична криза.

„Планински спасители от Благоевград провеждат тежка операция по спасяването на 17- годишен белгийски скаут в Рила. 

Група от 27 души на възраст 17-18 години са се движили по маршрута от Рилския манастир до Рилски езера. При изкачването си на 900 м над Рилския манастир един е от скаутитте е получил хипертонична криза. В момента спасителите от ПСС-Благоевград провеждат акцията, която най-вероятно ще продължи до сутринта, ако се наложи транспортиране на младежа.
 
Това е същата група от белгисйки скаути, които които изоставиха 18-годишно момче, на 8 срещу 9 юли при Додов връх“. Това съобщиха за от ПСС-Благоевград, цитирани от Фокус.

БЛИЦ припомня, че само преди няколко дни белгийски скаути изоставиха пострадало момче на 2600 метра, а българи го спасяват цяла нощ.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!