Гъсти облаци дим закриха небето над Морска гара в Бургас, където към момента има стотици хиляди посетители на крайбрежните заведения, пише "Флагман", позовавайки се на очевидец. 

„Вероятно става въпрос за някаква авария при товаро-разтоварни дейности. Пламъци не се виждат”, съобщава той.

Според него източникът на запалването се намира на около 500 метра в дясно от последното заведение на Морска гара – в посока Автогара Юг.

Други очевидци твърдят, че са чули тътен, преди да се извият облаците дим, в района силно мирише на горящи въглища.

Димът е тръгнал от стадион "Черноморец". Непълнолетни цигани са събрали камара от гуми, от които са опитали да извлекат материал за вторични суровини - чрез запалването им. "Около 19.02 ч. днес е получено съобщение за гъст дим, извиващ се в района около стадион “Черноморец” в Бургас. Установено е, че непълнолетни запалили стари автомобилни гуми", съобщиха току-що от пресцентъра на ОДМВР-Бургас. 

Оттам уточняват, че на мястото на инцидента в момента гасителните действия провеждат десет огнеборци с три противопожарни автомобила.Гъстият дим е видим от всички точки на Бургас, но няма място за притеснения, уверяват от полицията. 

Огнището на този етап е локализирано, но до окончателното потушавани на пожара, огнеборците ще останат в района на стадиона.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!