7 души загинаха и трима бяха ранени в петък, когато пикап се е сблъскал с няколко мотоциклета по селски, двулентов път в Северен Ню Хемпшир, пише bg-voice.com. 

„Трагично е“, каза капитанът на щатската полиция на Ню Хамшир Крис Ветър. „Трагично е за всички, които са засегнати от катастрофата. Трагично е за семействата, но ние си вършим работата. Мислите ни са с хората, които страдат“, допълни той.

Травис Худ, който шофирал зад джипа, казва, че е първият човек на местопроизшествието и е останал с един от ранените мотористи, докато пристигне линейка.


„Държах ръката му, и се опитах да го накарам да… Окуражавах го като му казвах: „Стисни ръката ми. Остани с мен. Ти си силен човек. Можеш да се справиш“. Към края, когато линейката дойде, аз почувствах, че той губи сила“, казва още мъжът.

Двама от ранените са отведени в местни болници, а третият, който е бил със значителни наранявания, е бил транспортиран с хеликоптер чак до болница в Мейн. Чарли Сейнт Клер, изпълнителен директор на Асоциацията за мотоциклети в Лакония, която е домакин на голямо сборно рали през юни, каза, че
Мотоциклетистите са предимно ветерани от флотам членуващи в един и същи клуб.Катастрофата е станала на път номер 2 в градчето Рандолф, който е на около 2 часа път северно от Конкорд, столицата на Ню Хемпшир и на 3 часа път с кола от Бостън. Въпреки че има само две платна, този път е основен за жителите и туристите, които пътуват на изток или на запад.

Катастрофата се е случила на около 500 метра от мястото, където са отседнали повечето мотоциклетисти, каза Джери Хаман, съсобственик на един от близките мотели. Той и лекарят, отседнал в една от неговите стаи, също отишли на мястото на катастрофата, за да помогнат. Други се опитвали да помогнат възможно най-добре, но някои хора вече били мъртви.

„Беше толкова опустошително да видиш телата на пътя“, казва Харман. „Боже мой, не искам да виждам подобно нещо отново“, допълва с мъка той. Точната причина за инцидента се изяснява. Засега се знае само, че джипът се е запалил.