Кървавата катастрофа на пътя за парк „Рила”, отнела живота на 22-годишен младеж, хвърли в шок и ужас дупничани. Сблъскали са се черна "Хонда" и такси, като вследствие на удара шофьорът на хондата издъхва.
Позовавайки се на свои източници, „Вяра” съобщава, че жертвата в ужасяващия инцидент е Йордан Боянов, компютърен специалист.

 

„Момчето беше много добро, възпитаник на ЮЗУ „Неофит Рилски”. Прекрасен човек, Бог да го прости. Най-искрени съболезнования на семейството, жалко за младия живот. Потресени сме и не можем да повярваме”, разказаха запознати.Името на шофьора на хондата, който загина в катастрофата, бе оповестено от групата Honda Brothers, където десетки изказаха съболезнования.

Говорителят на полицията Катя Табачка обясни, че в рамките на досъдебното производство ще се изясни точно как е станала катастрофата и чия е вината за последвалия удар.  Табачка обясни, че таксито се е движило в посока село Бистрица, а хондата – от парка към град Дупница. „Клиенти на таксито са били жена и две деца. Жената е със счупена ръка. Децата са прегледани в болница и са изписани”.

Шофьорът на таксито е бил с гръдна травма по първоначална информация, но е останал да дава показания на мястото на инцидента. Според запознати, шофьорът на таксито е с много голям опит зад волана. Първи на място са пристигнали полицейски екипи, които са оказали помощ на пътниците в таксито, на място веднага е пристигнал и екип на пожарната. По неофициална информация, вследствие на ПТП-то е имало и гръм, най-вероятно от газова или метанова бутилка.

По случая е образувано досъдебно производство, работата продължава Районното управление в Дупница.

Дупничани останаха в шок от черната неделя. Масово коментираха станалата катастрофа и не спряха през целия ден да изказват съболезнования. „Хондата беше смачкана до неузнаваемост, шофьорът на смачканата кола е починал, голяма трагедия, имаше и пожар, виещите сирени ни изправиха косите. Смачканата кола е неузнаваема, изгоряла… Таксито беше спряло настрани”, коментираха един през друг очевидци.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ