Двама младежи загинаха, а други двама пострадаха тежко при адска катастрофа на кръстовището на булевардите „Марица“ и „Източен“. Както БЛИЦ писа инцидентът стана около 2 ч. след полунощ в събота срещу неделя.

Опелът летял с висока скорост по асфалта, когато се забил в стълб. Вероятно младият шофьор без книжка не е успял да овладее колата и така се е стигнало до жестокия удар.

Един от двама близнаци карал колата-ковчег при мелето в Пловдив СНИМКИ

Почти нищо не е останало от колата-ковчег, пише "Марица".

На място спасителните екипи открили загинал 19-годишен пътник, а шофьорът и друг младеж били откарани в болница в тежко състояние. В 11.15 ч. вчера в коритото на Марица беше открито и тялото на 16-годишно момче, което е втората жертва на тежкото меле.

Вероятно при удара то е изхвърчало от колата и е паднало в реката.

Първи СНИМКИ и ВИДЕО от ужаса на страшното меле в Пловдив

Тялото му било открито от младежи от "Столипиново", които сутринта след катастрофата отишли на мястото и видели в коритото на реката стърчащ крак. Слезли долу и се натъкнали на потресаваща гледка - момчето лежало безжизнено, цялото в кръв.

Загиналият младеж е имал двама по-големи братя, които в момента са в Германия. Майка му и баща му пристигнали на мястото на инцидента. Трупът на детето им бил разпознат. След това мъртвото тяло бе извадено.

Вчера по обяд събралите се хора от "Столипиново" оплакваха съдбата на загиналите и пострадалите, някои от които се оказаха техни роднини и приятели.

 

 

 


 

Окръжният прокурор на Пловдив обясни и защо второто тяло е намерено с часове по-късно. "Никой не е съобщил от страна на близките му, че е пътувал с другите. Виждате каква е обстановката, часът е бил 2 през нощта", обяви той в ефира на Нова телевизия. 

"Едва 9 часа след катастрофа, след като един от ранените се събуди и проговори, разбрахме, че е имало и четвърти в колата. Това заяви Румен Попов.

"19-годишният, шофирал колата, е бил без книжка. Никой от младежите не са имали шофьорска книжка. Не се знае още дали е употребявал алкохол, до края на деня ще имаме отговори от пробите", каза още той.

"Бащата на шофьора без книжка му е дал колата", допълни окръжният прокурор на Пловдив.

"Тук има натоварен трафик на пешеходци и коли, а това, че има само два трупа е донякъде добре. Можело е инцидентът да бъде с много повече жертви. За добро няма други трупове. Младежът се е движел със значително по-голяма скорост от позволеното – над 100 км в час. 19-годишният е действал като камикадзе", категоричен бе.

"Единият ранен е без опасност за живота, а водачът е в изключително тежко състояние", разкри Румен Попов.

"Не са ни адекватни глобите и наказанията за шофьори без книжки. Под 2% от шофьорите без книжка катастрофират", смята Богдан Милчев от Института за пътна безопасност.

"Има липса на информация за броя на шофьорите без книжка, седнали зад волана след алкохол и наркотици. Не можем без информация да поправим нещата", каза още той.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!