Тежка верижна катастрофа е станала на АМ "Тракия" в посока Пловдив. Инцидентът е станал край Ихтиман. АПИ вече предупреди, че видимостта в региона е намалена. При катастрофата има трима ранени, съобщиха от пресцентъра на МВР.  

Образувала се е огромна тапа от коли на аутобана. По последна информация, броят на ранените е трима. В района на катастрофата има сметище, което гори. В района има задимяване и ниска мъгла. Според първоначалната версия, димът от пожара е довел до намалена видимост, предизвикала катастрофата. 

Седем са колите, пострадали във верижната катастрофа на магистрала "Тракия" край Ихтиман. Три от колите са тежкотоварни, 4 - леки автомобили. Ранени са четирима души. Няколко спешни екипа вече са на място. Един от пострадалите е с черепно-мозъчна травма, съобщава bTV.

Става въпрос за млади хора, до 40-годишна възраст, в това число и една жена. Няма опасност за живота им. Изпратени са 7 екипа на спешна помощ, които са се справил със ситуацията. Сигналът е подаден към 4 и 46 часа тази сутрин.

Обходният маршрут е покрай село Лозен. Както и миналата година, така и тази причина за катастрофата е сметище, което е запалено. Имало е ниски мъгли и заедно с дима от горящия боклук видимостта е била намалена. 

Нещо кошмарно се случва на магистрала „Тракия“ край Ихтиман 

Трафикът в посока Пловдив се пренасочва от кръстовището за Лозен - Равно поле, Мосачево - Елин Пелин и по път I-6 София – Златица – път II-37 Панагюрище - до пътен възел "Гелеменово" и АМ "Тракия". Движението в посока София се отклонява от пътен възел Церово на АМ „Тракия“ - път III-8402 Церово - Злокучене - Септември - път I-8 Септември - Ихтиман. Пътят от Пазарджик към София трафикът е насочен по стария път. Пътни полицаи са на място и регулират движението.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!