Тежка катастрофа е станала на пътя преди граничния пункт Капитан Андреево. Лек автомобил се е врязал в ТИР. Камионът е бил спрял в лявата, бърза лента, на пътя за границата и бил последен в опашката от чакащи ТИР-ве да влязат в пункта.

Жестокият сблъсък е станал снощи, около полунощ. Свидетели на катастрофата са направили и снимки, съобщава haskovo.live.
 


От удара са пострадали двама пътници в леката кола. Те са прибиращи се към Турция гастарбайтери. Ранени са, но са отказали лечение в България и са отпътували за родината си с друга кола.

От пътна полиция потвърдиха за случая и заявиха, че по случая се води досъдебно производство.


Мястото, където е станала катастрофата, е опасно заради неуредения трафик на товарни автомобили и регламент за изчакването на камионите, преди да влязат в пункта. Снимка, направена преди час показва, че и в момента подходът към пункта е задръстен от автомобили и чакащи ТИР-ове.


Заради липсата на паркинги и места за изчакване стотици тежкотоварни камиони паркират в лявата лента за движение и създават потенциална опасност от тежки произшествия. Полицейското присъствие в района е засилено, с цел превенция на катастрофи.