Спукана гума е довела до фаталната злополука с товарен камион по Аспарухов мост, съобщава Varna24.bg, позовавайки се на коментар, споделен от очевидец в групата "Виждам те КАТ-Варна".

По думите му, той е карал в непосредствена близост до камиона. "Двата камиона на моста караха един зад друг, а ние бяхме 3-тата кола. Движихме се  точно с 50км/час и започнахме изпреварване. В момента, когато влязохме в лявата лента, нещо изхвърча с много голяма сила изпод кабинката на шофьора. Спука му се дясна предна гума и камионът моментално мина през мантинелата", разказва шофьорът. 

Очевидци разкриха какво се случило с камиона, преди да рухне от Аспаруховия мост СНИМКИ

Той е категоричен, че водачът на камиона не е карал с висока скорост. "Заклевам се, карахме точно с 50 км в час зад двата камиона, а с тежкотоварен автомобил и дори с 30 км да беше, пак щеше да се случи. Звъннах моментално на тел.112. В тази ситуация няма как да се направи каквото й да било за съжаление".

Както БЛИЦ съобщи, зловещият инцидент стана около 14:15 часа на Аспаруховия мост. Товарният автомобил "Форд" падна през мантинелата на сухата част под моста. 45-годишният му водач загина на място. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ