"Факт е, че автобусът е навлязъл в насрещното платно на камиона. Не знаем каква е причината за това. По обясненията на шофьора на камиона микробусът е излязъл неочаквано. Това съобщи на извънреден брифинг окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков.
Общо 28 са пострадали при инцидента, 9 са починали. Извършва се оглед на място.

Христо Терзийски от ГД "Полиция" каза, че фирмата от която е микробусът има редовно издаден лиценз за превоз. „48-годишен мъж е шофьорът, който е починал.

По информация на БЛИЦ той се казва Марио. 

Веднага след получаване на информация за катастрофата изпратихме 4 реанимобила. Бяха мобилизирани екипите на спешна помощ в Ловеч. Създадена е пълна мобилизация на екипите, за оказване на помощ на пострадалите. Това каза министърът на здравеопазването Кирил Ананиев от мястото на катастрофата преди минути.

Междувременно кметът на Перник Вяра Церовска обяви 20 ноември за ден на траур на територията на Община Перник в памет на загиналите. Това съобщиха от пресцентъра на Общината.

В тази връзка е забранено провеждането на увеселителни мероприятия, тържества и весели ритуали за периода от 8 до 24 часа на този ден. На територията на общината националните и общинските знамена ще бъдат спуснати наполовина.
 
Кметът Вяра Церовска изразява своите дълбоки съболезнования към близките на загиналите. "Съпричастна съм с мъката и страданието на всички близки и роднини на починалите. Ще направя всичко възможно да окажа съдействие за транспортиране на пострадалите до специализирани болници в страната", е заявила Церовска, предаде "Дарик".

Заради катастрофа, отнела живота на граждани на Перник, Браншовият съюз за стопанска инициатива в транспорта отменя насрочения протест за 20 ноември, съобщиха от организацията. Превозвачите призовават перничани да се помолят за загиналите.
 
Факт е, че автобусът е навлязъл в насрещното платно на камиона. Не знаем каква е причината за това. По обясненията на шофьора на камиона микробусът е излязъл неочаквано, стана ясно още по време на брифинга.

ЧЕТЕТЕ САМО В БЛИЦ КАКВО КАЗА СОБСТВЕНИКЪТ НА АВТОБУСА - КОВЧЕГ СЛЕД СТРАШНАТА ТРАГЕДИЯ КРАЙ МИКРЕ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!