Шофьорът беше силно притеснен. Не можа да даде адекватен отговор за ситуацията. Това коментира шефът на „Юнион- Ивкони” Георги Атанасов след снощния инцидент на 297 километър на АМ  „Тракия”, при който автобус на превозвача се обърна на аутобана.
„Нашата версия за инцидента ще е като на полицията”, добави Атанасов пред bTV.

 "Това не е първата катастрофа на "Юнион-Ивкони". Ние ще си търсим правата. Една рускиня пускаше музика на водача, за да го държи буден. Той беше като дрогиран, с разкопчана до пъпа риза", заяви обаче пътник от автобуса.

„Автобусът е минал преглед преди 10 дни. Преди да тръгне, автобусът се преглежда. По данни от дневниците, този шофьор трябва да се е качил от София в посока Бургас, за да извърши курса. Преди това е бил почивка, не е изпълнявал друг курс”, посочи той във връзка с твърденията на пътниците, че същият водач е тръгнал сутринта от Слънчев бряг до София, а се връща обратно по този маршрут в 16:00 часа. Ще бъде проверено дали е изпълнявал курс към Бургас сутринта. Ако е направил услуга на свой колега, това ще бъде отразено. При нас той трябва да започне своя курс в 17 часа от София”, подчерта шефът на „Юнион-Ивкони”.  

„Автобусът е на 12 години. Всички автобуси имат електронно ограничение на скоростта от 100 км. Няма как той да се движи с повече от 100 км/ч”, заяви Атанасов по повод обвиненията, че шофьорите на фирмата редовно карат с превишена скорост.

От думите му стана ясно още, че водачът на катастрофиралия  автобус работи от 18 месеца във фирмата.