Загиналият вчера моторист край врачанското село Краводер е участвал в гонка, съобщава BulNews. Днес полицията официално съобщи, че при катастрофа в събота около 18 часа между мотор „Ямаха“ и лек автомобил "Фолксваген Пасат", е загинал 30-годишният П.П.

Както БЛИЦ писа жертвата е Петко Пеев от село Осен. Мъжът живее в Криводол и е баща на две деца. От 10 години има шофьорска книжка, категория „ВА“, и досега не е имал сериозни инциденти с мотора.

Вчера заедно с още двама приятели решили да карат от село Пудрия към международния път Е-79, тъй като по това време трасето било спокойно. Малко след това Петко предложил на един от приятелите си да се гонят до главния път.

В един момент мощните мотори се движели с 260 км. в час. На отбивката за село Краводер внезапно от пряката пред тях се появил лек автомобил, шофиран от 27-годишна жена, която отнела предимството на мотористите.

Последвал жесток удар в задната част на нейната кола, при който Петко излетял и загинал на място. Шофьорката С. Н. е изпробвана за алкохол и за наркотици, като пробите са отрицателни.

Трупът на загиналия моторист е закаран във врачанската морга, където ще му бъде направена аутопсия. Едва след това наблюдаващият прокурор ще разреши на близките да се сбогуват с него.
 


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!