Три жени загинаха, а 180 души бяха ранени при катастрофата на самолет на турската нискотарифна компания "Пегасус", след като самолетът излезе извън пистата при кацане на летището "Сабиха Гьокчен" в Истанбул в сряда вечерта и се разцепи на три части.


Валията на Истанбул Али Йерликая съобщи, че половината от ранените, които бяха хоспитализирани, вече са изписани. По думите му сред пасажерите на самолета са били 22 чужденци.

Самолетът Боинг 737 изпълняваше полет от Измир за Истанбул със 177 пътници на борда и шест души екипаж. При кацането е имало силен вятър и дъжд. Самолетът се е движил около 50 метра и е паднал от височина 30 метра, след което се разцепил на три части.

Въпреки някои коментари, че "е можело да бъде и по-страшно", инцидентът предизвика силна тревога, която не може да се подмине. За по-малко от месец, втори самолет на "Пегасус" излиза извън пистата (предишният инцидент стана на 7 януари), а подобен случай е имало и в град Трабзон през януари 2018 г.

Отново на дневен ред излезе темата за безопасността на полетите - въпроси, по които обикновено се говори при катастрофа или инцидент, и не след дълго време се забравят...