Вчера бе източена една цистерна. Снощи са източени още три, започва се петата. Това е за изправените вагони. При легналите ще е по-трудно. Има един вагон, който изпуска. Ще се търсят начини как да бъде на минимум изпразнен и обгазяването да бъде спряно. Това съобщи кметът на Хитрино Нуридин Исмаил.
Той изрази надежда източването на вагоните да приключи по-бързо, за да могат хората да се приберат по домовете си. „Вчера е работено по една схема, а снощи – по друга”, посочи Исмаил пред bTV. Той добави, че хората в селото са много търпеливи, но търпението може да се изчерпа с времето.

„Вагоните, които са със запазени колесари, ще бъдат качени на линия. Има такива, които ще бъдат премахнати с прицепи и тежка техника. Днес тя трябва да бъде в района. Когато завърши източването, ще започне и извозването им”, обясни кметът.

„С фирмата превозвач няма никакви контакти. Вчера се обадиха – да помогнели с погребенията, с вода. Много ще се съдим с тях. Ще наема адвокати, ще съдействам на хората да заведат лични дела. С фирмата, виновна за инцидента, ще се съдим много”, каза още  Нуридин Исмаил.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ ЗА ТРАГЕДИЯТА В ХИТРИНО!