Осем са пострадалите от взрива в село Хитрино, които остават за лечение в Многопрофилната болница в Шумен. Те са в стабилно състояние, без непосредствена заплаха за живота, каза за БНТ д-р Атанас Атанасов-изп. директор на МБАЛ - Шумен.

Все още обаче има опасност за живота на 5-има от общо 7-те тежко пострадали, настанени в отделенията по реанимация във Военноморската и в Университетската болница във Варна. Четирима от тях са на командно дишане.

Най-тежко остава състоянието на един от пострадалите мъже, настанени във Военноморската болница. Той е със сериозни наранявания по главата, гръдния кош и краката. Силно засегнати са белите му дробове.

Доц. Ивайло Въжаров, началник на Военноморска болница - Варна: Вече започва да бъде фибрилен, въпреки че е добре покрит от антибиотици, но това го очакваме.

В много тежко състояние е и настанената в болницата жена, която има над 30% изгаряния по тялото.

Доц. Ивайло Въжаров, началник на Военноморска болница - Варна: Проблемът при нея е не само тежкото изгаряне, инхалирала е голямо количество токсични газове и пушек, което е причинило белодробна увреда. Тя също е на механична вентилация и в медикаментозна кома.

Останалите трима пострадали, които са във Военноморската болница, са стабилизирани. Двама от тях са с 15% изгаряния по тялото, а третият с 25.

Доц. Ивайло Въжаров, началник на Военноморска болница - Варна: Всички, с които може да се контактува, са в психичен шок. Преживели са наистина ад, който само когато започнат да разказват и се вижда ужаса в очите им.

Тежко остава състоянието и на двете пострадали жени, които са в Университетската болница "Св. Марина". Те са на изкуствено дишане. И двете са със сериозни лицево-челюстни травми, както и много наранявания по тялото, причинени от стотиците малки частици, които е изхвърлила взривната вълна.