Италия страда за Наталия Бельова, която спаси възрастна двойка от пожар и загина. След деня на траур, в памет на българката, граждани предлагат улица в Батипаля да бъде кръстена на нейно име. 


А политически партии, призовават ликът на Наталия да бъде изрисуван върху сграда, също като стенописите на Марадона в Неапол и Папата в Рим..

Да се хвърлиш в огъня, за да спасиш двама души. Това направи Наталия от България. и загина.

Жестът на българката отекна в цяла Италия. 4 дни след нейната смърт всички са поразени от стореното. Симоне Джоя е бил приятел с Наталия. Като на лента помни първата им среща и уроците, които успява да му предаде, дори и с начина, по който умира.

"Аз съм горд, че срещнах човек като Наталия. Нейните уроци и желанието ѝ за живот винаги ще останат в сърцата ни, защото има толкова много ценности. Тя беше приятел на всички. Наталия беше болногледач.

Въпреки, че е трудно, тя обичаше работата си по някакъв страхотен начин и винаги я изпълняваше с много обич и преди всичко с голямо достойнство", каза Симоне Джоя.

За да кажат благодаря, италиански граждани предложиха улица в града, където Наталия загина да бъде кръстена на нея, а  и ликът ѝ да бъде изрисуван върху сграда.

А общинският съвет на Чичеларе предложи Наталия да бъде обявена за почетен гражданин на града, в който е живяла 15 години.

А в Батипаля - градът, в който се случи инцидентът бе обявен ден на траур и знамената бяха свалени наполовина. Медиите също пишат за българката ежедневно. 

Всички тези реакции свидетелстват, че Наталия преобърна негативната представа на италианците за България.

В италиянския тълковния речник думата "български" е синоним за авторитарен, репресивен и недемократичен. А думата "буджераре", чиито корен е свързан с българите и България, означава измама.