Група неидентифицирани мъже са открили стрелба на автомобилен пазар в Мексико, като при инцидента са загинали петима души, съобщава El Universal.
Произшествието е станало в град Уруапан, щата Мичоакан, в западната част на страната. Очевидци съобщават, че няколко въоръжени лица са застреляли и убили група хора, които участвали в покупката и продажбата на автомобили, след което избягали и засега не са задържани.

Властите започнаха разследване на обстоятелствата на инцидента. Според някои данни, една от престъпните общности, действащи в региона, може да е отговорна за атаката.

В Мексико през последната година бяха извършени рекорден брой престъпления, при които загинаха над 20 000 души. Вълната от насилие е причинена от конфронтацията на картели за контрол на транзита на кокаин в Съединените щати.

На 16 октомври бе извършено нападение на военен патрул. По време на инцидента най-малко 15 души загинаха, а трима бяха ранени. Ден по-късно, неидентифицирани лица извършиха няколко въоръжени нападения срещу полицаи, а на 27 октомври следовател беше убит по време на обиск.

Превод и редакция: БЛИЦ