„Най-големият кошмар, който един баща може да преживее - да си види детето да крещи и едно огромно чудовище да го разкъсва“. Това разказа Йордан Доцев, пред очите на когото ротвайлер нахапа жестоко 7-годишния му син в двора на столично училище. 


                                        Бащата Йордан Доцев

Малкият Максим е в травматологията на "Пирогов" в стабилно състояние, но със сериозни наранявания и в шок. Задържани са собственикът на животното и младеж, на когото го е дал за разходка. 

Инцидентът става вчера в 121 училище в столичния квартал „Гоце Делчев”, докато момченцето играе със свои приятели. 


                                      Дворът на училището

На помощ се притичват родителите на другите деца. 

"Беше го захапало отзад, двама-трима ръце теглят моето дете напред, кучето назад...”, разказа още бащата пред bTV от болницата.

Негов приятел на име Георги, който също става свидетел на кошмара, пък си спомни, че е чул неистов детски писък: „Куче ротвайлер, около 40 килограма, беше захапало детето. То се мяташе като парцалена кукла”.


                        Георги, притекъл се на помощ на детето

На момченцето опитва да помогне и мъжът, който разхожда кучето, но, докато бърка в устата му, то нахапва и него по ръцете. Накрая събралите се мъже успяват да спасят детето от захапката на ротвайлера. 

Бащата разказа още, че сега Максим може да лежи само по корем: „Не може да отиде до тоалетна. Всичко е разкъсано отзад. Много е уплашен. Мисля, че заеква и само повтаря, че повече няма да излиза от вкъщи”.

Заради това, че е оставил кучето без контрол и го е извел без намордник и повод, срещу мъжа, който е разхождал кучето, е образувано досъдебно производство. Той е осъждан многократно. Собственикът на кучето ще бъде освободен от ареста. 

Междувременно стана ясно, че друго дете - 13-годишно момиче, също е било нахапано от куче в София. Инцидентът е станал в квартал „Абдовица”, а сигналът в Спешна помощ е подаден около 21:24 ч. Момичето било с дълбоки рани по краката, но след като медиците са и оказали помощ на място, родителите на детето са отказали да я откарат в болница. 

За подобен инцидент съобщиха и от областната дирекция на МВР в Перник. Едро куче от породата кангал е ухапало 68-годишна жена на ул. "Хавана". То прескочило оградата и атакувало жертвата. Пострадала е с разкъсни рани в областта на дясното рамо. Образувано е досъдебно производство по случая.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!