Млада жена от монтанското село Сумер е била жестоко нахапана от две големи кучета от породата Дого Аржентино, докато минавала през една от улиците в селото около 18:00 часа снощи, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

С множество дълбоки рани по крайниците и тялото и със счупена ръка пострадалата Гергана К. /38 г./ е настанена в болницата в Монтана. Няма опасност за живота й, но възстановяването ще е трудно и дълго, обявиха от здравното заведение. Гергана е майка на едно дете на 3 години, което отглежда сама и е безработна. Кучетата са собственост на Стефан С. от същото село, съобщи кметът на Сумер Лидия Митрофанова. Той отглежда три броя Дого Аржентино в двора си, които през част от времето не са вързани.

По някой път те успяват да прескочат оградата и тогава възникват критични ситуации с хора и други минаващи от там кучета. Собственикът е предупреждаван от кварталният полицейски инспектор и от местната управа, но въпреки това не взема достатъчни мерки и инцидентите продължават, обяви Митрофанова.