3-годишно момче бе намерено мъртво във ваната, след като майка му го остави само в банята за 10 минути. Айан Ишак бе намерен с лицето надолу във водата в дома му в Манчестър.

Майка му го оставила сам и отишла да сгъва прането. Малчуганът бил прибран в болница, но лекарите не успели да го спасят, съобщава Manchester Evening News.


Майката Шахриш Идрис по-късно бе осъдена за пренебрегване на дете, след като го оставила без надзор.

Въпреки това според разследване, изслушано днес, все още не може да се определи как точно е умрял малчуганът.

Шахриш казва, че синът й прекарал по-голямата част от деня в игра навън. Жената го помолила да се изкъпе, за да може после спокойно да играе с играчките си.

"Той каза, че иска да се изкъпе. Наслаждаваше се на ваната. Взе играчките и ги сложи във водата. Първо напълних ваната, след което той влезе. Беше седнал. Мисля, че водата беше до гърдите му. Седях с него пет или десет минути, след което слязох долу, за да му взема дрехите. Бях изпрала три перални онзи ден", споделя майката.


По думи на Шахриш тя оставила детето в банята за около 10-15 минути и отишла да сгъва изсушеното пране. Тя не била в състояние да го чуе от долния етаж. Когато се върнала горе, го намерила да лежи във ваната.

На въпрос как е лежал, тя отговорила: "Не съм много сигурна. Опитах се да блокирам този ден."

Тя казва, че го извела от банята и го завела в спалнята си и добавя: „Бях на телефона, викайки линейка, но едновременно го суших. Помолиха ме да направя кардио-пулмонарна първа помощ, но бях толкова уплашена и изпаднала в паника, че не можах да го сторя“, добави тя.

На въпрос дали е направила други опити за спасяване като дишане уста в уста, тя отговори: "Бях твърде уплашена, не можах."


Медицинската причина за смъртта е посочена като неизвестна. Двама патолози заявиха, че не могат да изключат неестествена смърт, например удавяне, тъй като той е намерен потопен във водата. Въпреки това, те добавят, че че внезапно спиране на сърцето също не може да бъде изключено.

Полицейският коронарен офицер Пол Девайн заяви, че няма признаци на нараняване. 

Превод: БЛИЦ