Близките на мъж, загинал в катастрофа при неясни обстоятелства в Русе, днес са на среща в прокуратурата в града, съобщава bTV.

Те излязоха на протест с настояване органите на реда да издирят виновния шофьор, който все още е неизвестен.

Виновникът за инцидента удря 41-годишния Пламен Младенов вечерта на 9 октомври и бяга, без да му окаже първа помощ. Мъжът изпада в кома и пет дни по-късно умира в болницата в Русе.

След протеста от прокуратурата в града поканиха на среща семейството и близките на загиналия мъж, за да ги запознаят с работата им по случая.

От държавното обвинение заявиха, че разследването продължава, а шофьорът се издирва усилено.

„Знаем само, че червена кола е прегазила вуйчо, но нито знаем за марка, нито модел, нито регистрационен номер. Една кола, която не спазва правилника, минава с бясна скорост. Спрял е Голф тройка, излезли са хора да помогнат на вуйчо. Разговарял съм със свидетел, който е бил с вуйчо в таксито.

На видеозаписа се вижда, че таксито излиза от кръговото, после се вижда една червена кола, но кадрите се губят за 20 секунди. Съмняваме се да не е укриване. Ще продължим да се борим, искаме този, който уби вуйчо, да бъде открит и да получи справедлива присъда.”, заяви племенникът на загиналия Орлин Георгиев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!