Мълния удари къща в септемврийското село Карабунар, предизвика пожар и я унищожи почти до основи. Инцидентът станал по време на разразила се в селото буря в ранния следобед днес.
Семейството на Тони и Адриана Джалеви, чиято 13-годишна дъщеричка Глория е с детска церебрална парализа, остава без покрив над главата. За късмет по това време те били на лекар в Пазарджик и е истински късмет, че никой от тях не е пострадал, съобщава "Дарик".
 
Пръв видял случващото се техен съсед, който повикал помощ на 112. Скоро пристигнали пожарни, но не успели да спасят дома на Джалеви.
 
Унищожени са покривната конструкция и почти всичката покъщнина. Най-пострадали са детската стая на Глория, кухнята, банята - всички удобства, необходими за отглеждане на дете, особено в деликатното състояние на момиченцето.
 
Кметът на Карабунар Иван Каменарски веднага е подготвил докладна до общинския си колега Марин Рачев. Местната власт ще търси помощ от Комисията за бедствия и аварии, за да може да бъде възстановен домът на семейството.
 
Започната е и кампания сред жители на общината за набиране на средства в помощ на пострадалото семейство.