Мощна буря връхлетя Халкидики. Вече се съобщава за наводнени улици и къщи в Централна Гърция, съобщават българи, отишли на почивка в южната ни съседка.

Кадрите, разпространени от тях и публикувани в сайта "Метео Балканс", показват силата на бурята:

 Гръмотевична буря удари и остров Корфу, а Николай Любомиров публикува видео оттам:

От коментари в социалните мрежи става ясно, че доста българи са решили да съкратят почивката си, имайки предвид, че следващите два дни няма да бъдат отминати от лошото време.

Преди това от Meteo Balkans обявиха, че днес в Централна Гърция се очакват значителни валежи и висок риск от възможни наводнения и издаде червен код за опасност от наводнения.

Голяма опасност за българите по гръцките плажове. Всичко живо е в повишена готовност

Валежите на много места в Централна Гърция, Тесалия, Атика и Егейско море ще са значителни по количества. Ще има условия за внезапни наводнения и силни пориви на вятъра. Висок остава рискът и от материални щети. Очакваме средна и едра по размер градушка. 

През следващите 24 часа значителни валежи и висок риск от наводнения се очакват и в България. Според синоптиците на Meteo Balkans по южното ни Черноморие ще се създаде значителна валежна обстановка, като валежите над тези райони ще надминат 70 л/кв.м.  

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук