13 годишно дете от Калофер загуби живота си при нелеп инцидент. Това съобщиха от ОД на МВР-Пловдив.


Момчето управлявало мотопеда на баща си по черен път в близост до „Бяла река“, подплашило кон и се удушило във въжето, с което животното било вързано.

45 годишен мъж- горски стражар в ДГС  Карлово е подал в следобедните часове на вчерашния ден сигнал, че в близост до местността Бяла река- в землището на гр. Калофер, е открил безжизненото тяло дете.  13 годишното момче било с мотоциклетистка каска на главата,  а на около 200 метра от тялото му е намерен паднал мотопед "Априля".  

Според разследващите става дума за нещастен случай при когото детето- неправоспособен водач,  се е оплело във въжето с което животното било завързано за паша, и  е паднало  от мотопеда.  Конят се е подплашил, повлякъл е тялото му, а въжената примка около врата му е причинила неговата  смърт.  

В хода на оперативно издирвателните мероприятия и процесуално следствени действия са установени и задържани собственикът на коня и бащата на детето, който е собственик на мотопеда.

Случаят е докладван на дежурен прокурор от РП - Карлово и с първото действие по разследването е започнато досъдебно производство за престъпление по чл. 122 от НК.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!