20-годишен студент от Лом е загинал нелепо в банята, ударен от електричество, съобщиха от полицията. Трагедията е станала в понеделник призори. Токът убил Билян Й., докато се къпел. По случая тече разследване и полицията продължава да изяснява причините за ужасния инцидент, съобщава "Конкурент".

Билян бил студент в Техническия университет в Габрово. Момчето се прибрало при родителите си в Лом преди празниците. Младежът живее в къща с баща си и втората му жена.

Около 1 часа през нощта в дома им избухнал пожар. Пламнал коминът. Семейството веднага подало сигнал на 112 и от там пратили пожарна. Огнеборците потушили огъня, направили оглед в къщата и си заминали.

Билян и родителите му решили да почистят. Тримата жулили и мили до към 4 часа сутринта. Момчето влязло да си вземе душ преди да легне. Пуснало душа и заедно с водата от крана протекъл 220 волта ток.

Съпругата на баща му чула виковете от банята и се притекла на помощ. Пробвала да измъкне Билян, който все още бил жив, хванала го за ръката, но я блъснало електричество. Жената спряла бойлера и извикала линейка. Медиците качили Билян в линейката да го закарат в местната болница. Там докторите констатирали смъртта му.

В дома на семейството незабавно започнал оглед. Сформирана е група с участие на екип на електроразпределителна компания и служител на пожарната. При огледа не са намерени категорични данни за аварирал ел. уред или друг източник на ел. енергия, вероятен причинител на инцидента. Трупът на загиналия студент е откаран за аутопсия в Монтана.

По случая е образувано досъдебно производство в РУ-Лом.