Както вече ви съобщихме, турист от България е починал на борда на самолет, пътувал от Египет към България, като някои от пътниците са на мнение, че причината е хранително натравяне в хотела.

На 17 ноември Александрина Панайотова и група българи заминават на екскурзия в Египет, организирана от български туроператор. Първите 7 дни всички нощували в хотел в Хургада, където според Александрина храната била ужасна. И повечето от туристите се хранели извън хотела.  Когато всички се преместили в хотела в Кайро на един от възрастните пътници му прилошало, а лекарите му казали, че имал хранително натравяне от храната от предишния хотел. Мъжът бил стабилизиран от лекарите и качен на борда на самолета, но след един час във въздуха се почувствал зле. 

Във връзка с трагичния случай, на служебната ни поща получихме писмо от участвалата във фаталната екскурзия Александрина Александрова-Панайотова , което поместваме без редакторска намеса:

Благодаря на всички журналисти разгледали случая. Днес късно вечерта се свърза с мен сина на починалото лице, който даде официална информация, че констатацията на съдебните лекари е смърт в следствие на масиран инфаркт. Държа да дам получената информация своевременно, за да не се разпространяват неверни данни към Вашите читатели. Опечаленият твърди, че диагнозата за хранително отравяне на египетския лекар е абсурдна и напълно погрешна. Огорчението и разочарованието от храната и хигиената в хотела, които се предоставят на българските туристи е не по-малко значим фактор, които също заслужава да бъде разгледан и коментиран. Ако дължа извинение пред Вас за историята и преживяванията си, които споделих, моля считайте ги за поднесени. 

По-рано от "Гранична полиция" заявиха, че мъжът е починал от естествена смърт и че прокуратурата разследва случая. 

A oт туристическата агенция коментираха, че не са получавали оплаквания във връзка с храната в хотела.