Голяма драма се е разиграла преди минути на плаж „Оазис“ в курортното село Лозенец. Мъж за малко да се удави, докато спасява друг, съобщава Флагман, позовавайки се на очевидци. 

Инцидентът е станал пред погледите на десетки минувачи. 

Въпреки червения флаг за забрана да се влиза в морето, един от плажуващите не го е взел под внимание. Той влязъл във водата, за да се разхлади, но силните течения го дръпнали навътре. Случаен човек чул виковете му за помощ и се втурнал да го спасява. Вълните обаче бързо са го повлекли и него навътре. 

Писъци на плажа в Созопол, морето изхвърли труп на... СНИМКА 

Драмата е приключила с щастлива развръзка. Спасителите са успели да извадят и двамата невредими. Оказана им е първа помощ, мъжете са контактни, в добро здраве. 

Почти идентичен случай се е разиграл и на плаж „Аркутино“ тази сутрин. Спасители буквално са изтръгнали жена от лапите на смъртта. Тя е влязла в бурното море въпреки забраните. Спасителите бързо са стигнали до нея, когато е започнала да се дави. За щастие се е отървала само с шок от преживяното. 

Последните дни морето е много опасно заради мъртвото течение и големите вълни. Вслушвайте се в съветите на спасителите и спазвайте забраните!