Дъщерята на богатия руски предприемач и политик Андрей Шпиленко е била открита мъртва около два часа през нощта на 17 декември. 

Тялото на 19-годишното момиче е било под дома, където живее нейното семейство. Валерия е умряла, след като е празнувала рождения си ден. 

Валерия била студентка, увличала се от творчество, често посещавала изложби.

Имала и няколко акаунта в социалните мрежи, един от които - посветен на фотографията. 

Младата жена снимала красиви портрети, скромно отбелязвайки - не съм вълшебник, но се уча. В мрежата Валерия не споделяла много за личния си живот. Сред малкото снимки с приятели има и една с нейните родители. 

През ноември тя поздравява майка си за рождения й ден с трогателните думи: "Ти оцвети света в розов цвят, честит рожден ден, мамо!"Андрей Шпиленко е политик и бизнесмен, който от 2011 година ръководи Асоциацията на клъстърите и технопарковете на Русия. 

По рано е бил и заместник на бюрото на фракция "Единна Русия" в Държавната Дума и зам.-ректор на Московския държавен университет по технологии и управление. 

Засега разследващите работят по две версии за смъртта на Виктория - самоубийство или падане от високо поради непредпазливост.