19-годишната ученичка Дарина Иванова успяла да скочи от колата на похитителя в движение.

Майката на момичето Мария Веселинова разказа историята за местен вестник с надеждата, че Окръжна прокуратура и Областната полиция ще задвижат разследването по случая.
Дарина Иванова е на 19 години, ученичка е в елитно училище в Горна Оряховица, последна година. Работи на автомивка, защото иска да следва медицина и й трябват пари за уроци. Младата й майка, която преди 22 години губи тримесечния си син след докторска грешка, е с тежко онкологично заболяване и получава 100 лева инвалидна пенсия след ТЕЛК. Семейството преживява трудно. Всеки ден след училище ученичката отива на въпросната автомивка да работи. Там работят и други младежи, а управителят е приятел на семейството. Така става и на 8 април 2009 г. Дарина обслужва клиентите на мивката, когато късно след обяд пристига як мъжага с прилична кола. Той е познат в града и е на годините на нейните родители. Предлага на момичето и на колегата й да му измият колата и да си плати на ръка. Младежите запрятат ръкави и след добре свършената работа мъжът предлага да ги разкара по къщите. Преди това Дарина се обажда на баща си, за да я вземе от работа, но той чува през телефона как клиентът предлага да услужи на децата, за да не се разкарва той.
След като мъжът от автомивката обаче оставя момчето, натиска газта и излиза на магистралата за Русе вместо за къщата на ученичката. Дарина изпада в ужас. Колата спира на една крайпътна поляна, вече се е смрачило. Мъжът иска да се гаври с момичето и между двамата започва борба. Чантата и мобилният телефон са хвърлени на задната седалка. Дарина успява да излезе от колата и хуква да бяга, но е настигната и завлечена обратно за косата. Автомобилът тръгва отново по същата магистрала. На един завой момичето отваря вратата и скача в движение на шосето с риск за живота си. Цялата е натъртена и в рани. Похитителят обръща и поема за Горна Оряховица, а в колата му остават чантата и телефонът на ученичката.
Момичето успявя да спре кола с търговищка регистрация с мъж и жена вътре. Добрите хора оставят Дарина на бензиностанцията в Петко Каравелово. „Детето се обади късно, сигурно към 21-22 часа. Бяхме изтръпнали всички, и двата и мобилни телефона нямаха връзка. Отидохме на бензиностанцията да я приберем, а тя трепереше като лист и не можеше да говори свързано, даже не знаеше къде точно се намира, добре че бензинаджията ни обясни, че става дума за Петко Каравелово. Към 23, 30 часа бяхме в полицията в Горна Оряховица. Оказа се, че мъжът, посегнал на детето ми, вече е ходил там и оставил чантата и телефона. Той разказал своята версия на полицията, за да се застрахова. Написахме жалба и дадохме обяснения още същата нощ. Извадихме на другия ден и медицинско за състоянието на дъщеря ми. След това разбрах, че този човек говори навсякъде, че полицията и прокуратурата в града били негови хора и никой нищо не можел да му стори. Заради това искам случаят да се поеме от прокуратурата и полицията във Велико Търново. Освен това Петко Каравелово е към търновската прокуратура, а там е довършено деянието”, с мъка разказа вчера Мария Веселинова. /БЛИЦ