21-годишен шофьор от Тутракан, седнал зад волана с 1,6 промила алкохол, е предизвикал катастрофа, при която са пострадали петима души.
 

Инцидентът е станал тази нощ, около 1.10 ч., на кръстовището на варненския бул. "Цар Освободител" и ул. "Пирин", съобщиха от Областната дирекция на МВР в морския град.

21-годишният младеж е шофирал лек автомобил "Фолксваген". На кръстовището той отнема предимството на движещия се в права посока лек автомобил "Дачия" и го удря. 

При сблъсъка са пострадали петима души - 30-годишният водач на дачията, тримата му спътници - двама мъже и жена (на 30 г., на 22 г. и 21 г.), както и 22-годишната спътничка на шофьора на немския автомобил.

Пострадалите от блъснатата кола са откарани в болница с контузни наранявания, прегледани са и освободени за домашно лечение, без опасност за живота. 

Пътничката от фолксвагена е с фрактура на бедрото и е настанена в болница за лечение. 

При проверката за употреба на алкохол от страна на водачите на автомобилите, е установено, че виновният за катастрофата шофьор е седнал зад волана с концентрация от 1,6 промила алкохол в издишания въздух. 

По случая е образувано досъдебно производство.