Пловдивчанин, който според очевидци е бил много пиян, едва не се е забил в хранителен магазин на ул. "Братя Миладинови", а след това е качил детето си на предната седалка и потеглил в неизвестна посока. Свидетели на случката са станали няколко пловдивчани, един от които е направил и клип. 

Запомнете го този “хубавец” , който едва не се заби в хранителен магазин на ул. “Братя Миладинови” в Пловдив - ПИЯН. Добре че се удари в колчето, иначе се блъскаше в деца седящи на тротоара. Няколко опита имаше да бъде свален от колата - неуспешни. Последваха телефонни обаждания към 112 (обещаха, че ще изпратят патрул).

Зави по ул. "Алеко Константинов", където паркира колата и тук не знам , дали тогава се беше качило от училището, но на предната седалка имаше ДЕТЕ! Последваха нови обаждания към 112 (отново казаха, че ще изпратят патрул), хора се опитаха да говорят с него и да го свалят от колата - отново без успех. Удари се два пъти леко назад в сградата срещу училище “Алеко Константинов” и тръгна… с детето. Мина на червено на светофара на бул. "Руски" - преди моста на Герждика като зави в ляво. Останахме още няколко минути , но патрул така и не дойде.

Детето изглеждаше супер стресирано. Надявам се да са се прибрали живи и здрави , както тоя с детето , така и хората, които е срещнал по пътя си! Този човек трябва да си понесе последствията, гласи поста на Кристина Г. във Фейсбук. 

Репортер на TrafficNwes се свърза с нея. Тя потвърди написаното и добави, че очевидец се е опитал да го извади от колата, предложил му е да паркира автомобила и да извика такси. Водачът обаче категорично отказал. "Не знам дали взе детето от училище или го качи от улицата, след като зави, но детето очевидно беше изплашено" разказа Кристина. Тя заяви, че не знае дали на по-късен етап се е появил полицейски патрул. 

Малко по-късно от полицията съобщиха: 

"Шофьор е задържан от служителите на реда в Пловдив за грубо нарушение на правилата за движение и хулиганска поява на пътя.

Бързата реакция на патрули на Второ и Трето районни управления последвала след сигнал от тел. 112 около 19 ч. тази вечер. Според първоначалните данни, на ул. "Братя Миладинови" водач във видимо неадекватно състояние се блъснал с автомобила си в предпазно колче на тротоар пред хранителен магазин и избягал от местопроизшествието.

За щастие по време на случилото се няма пострадали.

За ситуацията информация е публикувана в социалната мрежа от очевидци на неприемливото поведение на мъжа зад волана. 

След усилените издирвателни и заградителни действия самоличността му е установена. Той вече е задържан във Второ РУ и е започнато бързо производство по чл. 325, ал. 3 от НК.

Направеният тест с дрегер отчел над 1,9 промила в кръвта на мъжа. Активните действия и в момента продължават, уведомена е прокуратурата.

"В рамките на обявената "нулева толерантност" към подобен тип рисково поведение на пътя и с категорично намерение нарушителите да понесат съответната наказателна отговорност, ръководството на ОДМВР-Пловдив апелира хората, станали свидетели в конкретния случай, да дадат своите показания на телефона в дежурната част на Второ РУ - 032/ 932 002. Предварително изказваме благодарност за проявената гражданска позиция!"