Ем. Мехмедов, на 19 години, от Дупница, се забил с аудито си в паркиран на тротоара лек автомобил, след удара се обърнал по таван, а когато се свестил, избягал от местопроизшествието, пише струма.бг.


Инцидентът е станал миналата нощ на ул. “Венелин” в Дупница. При катастрофата аудито се спряло в гаражните врати на една от къщите на улицата. Стопаните на дома, стреснати от шума, изскочили да видят какво става и подали сигнал на тел. 112.

На място пристигнали дознатели от КАТ-Пътна полиция. Младежът бил открит и докаран на мястото на ПТП-то. Мехмедов е тестван с дрегер, който отчел 2,05 промила алкохол в издишания въздух.

Пред униформените обаче той заявил, че се е уплашил от случилото се, прибрал се вкъщи и изпил няколко чаши алкохол. По време на шофирането твърдял, че е бил трезвен. Той е дал кръв за алкохолна проба в Спешен център – Дупница, коята ще стане готова до седмица. За случая е уведомена Районна прокуратура.

Вчера сутринта жена метеше остатъците от счупените стъкла на колата пред нейната къща. Удареният автомобил, който е бил паркиран на тротоара, е фирмен и вчера все още стоеше на мястото, където е бил през злополучната нощ.