Нюйоркския тв канал WNBC съобщи, че в резултат на инцидента в Манхатън, където шофьор е навлязъл с автомобила си сред велосипедисти и пешеходци, са загинали най-малко шестима души, а още 15 са получили наранявания. Изданието New York Times пък пише за 6 загинали и 11 ранени, като се позовава на официални източници. Полицията в Ню Йорк потвърди на своята страница в Туитър информацията за няколко загинали и множество ранени без да уточнява точния брой.
 Органите на реда в американския град информира също така, че са успели да ранят водача на камиона и да го задържат. Нападателят е държал в ръцете си фалшиви оръжия, уточняват от полицията. Засега няма информация за личността на мъжа, който помете смъртоносно с камиона си невинните граждани. В същото време, Тод Старнс, водещ от тв канала Fox News, съобщи на страницата си в Туитър, че шофьорът на камиона е крещял "Аллах Акбар". Засега няма официално потвърждение на тази информация.  

Агенция Reuters съобщи, позовавайки си на източник в полицията, че трагичният инцидент е квалифициран като терористичен акт. 

Превод и редакция: БЛИЦ