38-годишен пожарникар е пострадал при пожар в сграда на бивша детска градина на ул. „Дедеагач“. Това съобщиха от ОДМВР - Шумен. 

Сигналът за произшествието е приет в 17.30 часа на 10 май. Към ул. „Дедеагач“ в Шумен е насочен противопожарен екип. След пристигане на място огнеборците са видели да горят складови помещения в близост до производствено предприятие. На помощ в гасенето на място пристигнали още три противопожарни екипа. В пламъците са унищожени бараки, палети и ПДЧ плоскости. 

При погасяване на пламъците и разчистване е пострадал 38-годишният пожарникар. След преглед в МБАЛ - Шумен е установено, че е със счупен палец. 

Пожарът бил ликвидиран от 13 огнеборци с помощта на 55 тона вода. 

Причината за пожара е детска игра с огън. Предприети са допълнителни действия и извършителите, седем момчета на възраст около 14 години от Шумен, са установени.

Пет са погасените пожари през последните 48 часа в Шуменска област, пожарникарите са оказали техническа помощ още в няколко случая, като е осигурено дежурство на екипи при масовите празненства в Шумен.

Междувременно пък се разбра, че 71-годишна жена е загинала при пожар в столичния квартал „Подуяне“. Това съобщиха от пресцентъра на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

На 11 май в 04.01 часа е получен сигнал за възникнал пожар на покрив в гр. София, кв. Подуяне на ул. „Бричебор“ 34, ет. 3. На мястото на произшествието са изпратени 3 ПА, АМС и МА с 18 пожарникари от СДПБЗН. 

Загинала е жена на 71 години. 

Унищожена е покривна конструкция 40 кв, домашно имущество и опушени стени 60 кв

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!