Пожар изпепели шивашки цех  в гърменското село Осиково тази нощ. Огнената стихия унищожила цеха пред очите на собственика му, пише struma.com.

"Собственикът  на цеха и хора събрали се от селата Осиково и Рибново просто гледахме, нямаше какво да се направи, няма водоизточници отдалечени са от селото. Човекът, вложил пари и отворил работни места, но за броени минути целият му труд се изпари тотално.Пожарната дойде след около 30 минути, но напразно. Би било хубаво да се помисли, че тези села сме отдалечени от Гоце Делчев, не би ли трябвало да имаме една пожарна кола и линейка. Как други общини като Доспат, Сърница, Сатовча лека полека си решават проблемите  Нужни са ни, нека на един общински съвет да повдигнат въпроса, крайно време е на стадиона в селото да имаме тези превозни средства и едни млади кадри да се обучат и да са на разположение на населението.

Аз така ги виждам нещата, никой не упреквам, крайно време е да се мисли в тази насока и нещата вече да се решават. Всевишният да ни пази от такива случайни или умишлени действия, породени понякога и от небрежност на даден човек", разказа Ибрахим. свидетел на пожара. 

Цехът е изгорял до основи, щетите са големи.