Напълно унищожен при взрива е стоматологичния кабинет  на семейството зъболекари от Македония в Ново Делчево, за който БЛИЦ вече съобщи.

Медията ни припомня, че през нощта съседи чули гръм и видели огън да излиза от кабинета. Стъкла хвърчали навсякъде.


Съпругата Весна е стоматолог, а съпругът и е техник. Снощи към 03.00 часа мощен взрив разтърси селото, първоначалната версия бе, че някой е хвърлил бомба, тъй като пораженията са жестоки. Избити прозорци, бутната стена и изровени стени вътре в кабинета.


Взривиха апартамент в Ново Делчево! ДОТИ и полицията са на мястото 

В последствие бе съобщено, че някой е хвърлил запалително вещество, след което са се запалили кабели, а преди минути експертите на полицията съобщиха официално, че тази версия е по-малко вероятна т. е. няма умисъл в запалването, а е само късо съединение. То е запалило кабели, които са започнали да тлеят, възникнал е пожар, вследствие на късо съединение и от високата температура се е получил взрив, пише struma.com.

“Пожарната дойде много бързо, но въпреки това всичко в кабинета е изгоряло. Обадих се на семейството и те дойдоха веднага от Сандански до селото. Оборудването им за около 20 000 лева е тотално унищожено”, каза кметът Валентин Апостолов, пише struma.bg.

Изкъртени са врати, прозорци и цяла стена, тухли и стъкла има и в дворовете на съседите.. Щетите са големи, кабинетът е опустошен. Семейството работи в селото от 5 години, идвали в събота и неделя. Все пак продължава работата по утвърждаване на основната версия за големия пожар.
 

"Повече се приближаваме до версията, че причината за пожара е късо съединение, а не умишлено запалване, но все пак работим и по другата версия за умисъл, която засега е по-малко вероятна", казаха огнеборци.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!