Пожари горят на 12 места в Македония, информира македонският телевизионен канал „Нова ТВ“. В района на Скопие гори местност „Люботенски бачила“, където горят сухи треви и дъбова гора на голяма площ, а огънят се насочва към местността „Башинец“, като теренът е непристъпен и се гаси със самолети.

В Битолско огънят е обхванал около 50 хектара сухи треви и ниска растителност в близост до селата Прелюбие и Покървеник. Сложна е обстановката в Национален парк „Галичица“ в района на Преспанското езеро, като горят около 70 хектара гори и сухи треви. В тетовския регион пожари са прекъснали електроснабдяването на няколко села.

В охридския район пожар гори в близост до село Рамне, в стружкото село Октиси са изгорели две къщи. Пожари горят и в общините Македонски брод, Велес, Щип, Македонска Каменица и Делчево, както и в района на Куманово. Издадена е заповед, с която се забранява навлизането на автомобили на териториите на горските стопанства извън установените пътища и населени места и курортни местности до второ нареждане.