Една седмица след жестокото нападение директорът на ботевградската болница д-р Филип Филев днес отиде на работа. Заради счупените си крака се движи с инвалидна количка.
“Ще помоля да ми свалят операционната маса на нивото на инвалидната количка и съм готов да оперирам” – каза д-р Филев. Той направи преглед на всички отделения как вървят ремонтните работи и други текущи задачи.
“Предприех много непопулярни мерки в управлението на болинцата, мотивите за нападението могат да са най-различни” , смята той. Според него ударът, който е получил в главата, е целял неговото убийство.
“Аз съм поел ангажимент към мои приятели да реформирам болницата. Когато това го направя, може и да си тръгна от Ботевград”, каза д-р Филев.
Веднага след това той бе разпитан от екип местни полицаи. Вече цяла седмица в района на болницата се забелязва засилено полицейско присъствие.
Припомняме, че Филев бе пребит в понеделник сутринта от двама неизвестни, които го причакаха в двора на болницата. За основна причина за побоя се счита изнесената преди месец от него информация, че се прави опит за скрита приватизация на болницата. Приближени до Филев смятат, че с опитите си да закрепи болницата той е засегнал сериозно интересите на "определени групи"./БЛИЦ