Ураганът „Мария“ в момента бушува в района на Карибите, след като разруши Доминиканската република. Сега стихията се е насочила към британските задморски територии.
Скоростта на поривите на вятъра достигат до 240 километра в час. Въпросните разрушиха покрива на резиденцията на премиера на Доминиканската република Рузвелт Скерит, като дори се наложи на помощ да му се притичат спасители от извънредните служби, след като „Мария“  се превърна в ураган от пета категория.  

44-годишният премиер, който е начело на страната от 2004 година, каза, че е бил „на пълната милост на урагана“.

По-късно той предупреди Доминиканската република, че тя е изгубила всичко, „което може да се купи с пари“. Налице са страхове, че страшният ураган ще опустоши също Пуерто Рико и Британските Вирджински острови, които вече бяха ударени от страшния ураган „Ирма“.  

„Най-големите ми страхове са, че на сутринта ние ще се събудим с новини за сериозни физически травми и възможни смъртни случаи в резултат на свлачища, задействани от силните дъждове“, каза премиерът.

По непотвърдена информация, главната болница в републиката е останала без покрив.

По-голямата част на страната е останала без ток. Общественото радио е спряло излъчване. По някои данни, просто сградата му е била срутена от летящи отломки.

Превод и редакция: БЛИЦ